10 mai 2023

Ciao alle LDL- bekjempere!

Det går i lynfart mot sommer og vi håper dere har nok energi til et aller siste LDL-stunt før ferien! Gjennomgang av egne lister (per behandler) er rapportert inn som et svært så fruktbart tiltak og er sterkt å anbefale for de som ikke har gjort det enda. Oversikten over dine pasienter som ikke oppnår behandlingsmål for LDL finner du i Noklus diabetes under «populasjoner». Velg «sorter på behandler» og gå deretter gjennom egen liste. OBS! Ikke alle HF har valgt å lage en gruppering der pasientene er knyttet til en enkeltlege, men dette kan man endre selv dersom ønskelig. Se brukermanual her: https://www.noklus.no/norsk-diabetesregister-for-voksne/noklus-diabetes-sykehus/ eller kontakt DIPS Bergen på fasttrak@dips.no dersom du trenger hjelp.  

Gjennomgang av LDL-liste (r) kan med fordel settes opp i timeboken for å få det gjort.  

I forbindelse med LDL-prosjektet ønsker vi i registeret veldig gjerne en oversikt over hvor mange av dere som har gjennomgått egne lister. Dette er et eksempel på det man kaller «prosessmål» i et forbedringsprosjekt. Prosessmål er det man gjør undervegs for å nå målet, og det er veldig nyttig å vite hvilke tiltak som faktisk virker.

Ta kontakt med oss dersom spørsmål eller veiledning på tone.vonheim.madsen@noklus.no eller grethe.astrom.ueland@helse-bergen.no.

Ønske dere en strålende mai videre!

 

Hilsen Grethe, Tone, Karianne og John i NDV

Populære innlegg